Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is.

Herkent u één of meerdere van de onderstaande punten bij uw kind:

  • Schrijfproblemen
  • Moeite met fietsen
  • Veel struikelen of vallen
  • Niet graag meedoen met gym
  • Problemen met zindelijkheid

Dan is de kinderfysiotherapeut uw steun. De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut met 4 jaar extra scholing gericht op kinderen. Vanaf 1 oktober is er een kinderfysiotherapeut beschikbaar bij DePraktijk!

 

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut observeert en onderzoekt uw kind. Afhankelijk van de bevindingen stelt de kinderfysiotherapeut een behandelplan op. Soms volstaat een advies aan de ouders, een andere keer is verdere begeleiding en behandeling of een verwijzing naar een andere specialist gewenst.

 

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling is gericht op het stimuleren van de motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Hierbij staan functionele aspecten op de voorgrond. Een kinderfysiotherapeutische behandeling wordt vaak gegeven in spelvorm passend bij de leeftijd, zodat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt.

 

Wilt u weten of uw kind gebaat is bij kinderfysiotherapie? Neem gerust contact met ons op of telefonisch via 0165 – 308150.

 

Bekijk hier onze advertentie kinderfysiotherapie.