De AVG voor uw privacy

23-05-2018

U heeft vast wel wat over gehoord. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Om aan alle regels te voldoen, hebben we passende maatregelen getroffen.

 

Een van de belangrijke aspecten van de nieuwe wet is dat je verwerkersovereenkomsten aangaat. Dit betekent dat als uw persoonsgegevens worden gedeeld dan moet dat zorgvuldig gebeuren conform de eisen van de AVG. Betrokken partijen tekenen hiervoor een document, de verwerkersovereenkomst.

 

Een anders aspect is het opstellen van een privacy verklaring of privacy policy. Hierin leggen we vast hoe wij met uw privacy omgaan, hoe we gegevens bewaren en met welk doel. Wilt u onze privacy policy lezen klik dan hier

 

Als u ook onze digitale praktijknieuwsbrief ontvangt en dat nu of in de toekomst niet op prijs stelt, kunt u zich altijd onderaan elke nieuwsbrief definitief afmelden. Uw gegevens worden dan gewist.

 

Heeft u vragen over dit onderwerp en/of over onze privacy policy neem dan gerust contact met ons op.