Samenwerking Sparta Nova

DePraktijk brengt via SpartaNova de standaard in Preventie, Rehab en Training.

 

Over SpartaNova

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en VUB. Hun missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen, door de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters te vertalen in een tool voor experts.

 

Via partnerships met academische partners kan SpartaNova continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat het platform voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt.

 

 

 

Prevention

 

 • Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen uw sport
 • Volg een persoonlijk trainingsprogramma met foto en video
 • Ontdek ons netwerk en maak een afspraak met een van onze SpartaNova experts

 

Hoe goed ken je je eigen zwakke punten - en wat kan je eraan doen? Op basis van een korte of uitgebreide sportspecifieke screening zal de SpartaNova Expert van DePraktijk een letselrisicoprofiel opmaken en je adviseren over de beste manier om te trainen en je risico te verminderen. Log in op je eigen online account, zoek je risicoprofiel en trainingsprogramma op en communiceer met je expert. Elke risicofactor die getest wordt kan thuis bijgetraind worden met een minimum aan materiaal.

 

Rehab

 • Veilige sporthervatting na een letsel
 • Testing gebaseerd op het nieuwste onderzoek over letselspecifieke revalidatie
 • Directe communicatielijn met de fysiotherapeut tijdens je revalidatie

 

Een letsel oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe frustrerend het is om nadien terug op niveau te raken. Onze rehab module helpt je je favoriete sport te hervatten op een veilige manier en vermindert de kans op een nieuwe tegenslag. Met duidelijke rapportering van je vooruitgang, evidence-based testing en de juiste oefeningen ben je snel weer op het goede spoor, vol vertrouwen en met een optimale conditie.

 

Performance

 • Objectiveer je prestatieniveau en mogelijkheden binnen je sport
 • Benchmarks geven aan waar je je training kan optimaliseren
 • Testresultaten en individuele trainingsprogramma's online beschikbaar op je eigen account

 

De performance module omvat prestatie- en andere tests die door je trainer, coach, fysio of arts afgenomen worden om jouw specifieke prestatieniveau te beoordelen en de gebieden te identificeren waar je meer gerichte training kan gebruiken. Testresultaten en trainingsprogramma's kunnen online worden geraadpleegd op je eigen account.   

 

Monitoring

 • Verzamel je eigen baseline in een periode waarin je op je best bent
 • Geef feedback aan de trainer over je trainingsbelasting
 • Voorkom overtraining door je trainingsregime aan te passen

 

Je zorgt voor je lichaam - maar hoe goed zit  je mentaal? Door dagelijks online input te geven over je training krijgt je trainer een heads-up voordat je overtraind raakt. Het is veel makkelijker om het wat rustiger aan te doen dan om te herstellen, dus een aangepaste trainingsbelasting kan je erdoorheen te helpen.