Revalidatie na COVID-19 infectie

02 mei 2020

GESPECIALISEERDE CORONA THERAPEUTEN
Hoewel er nog veel onduidelijk is over revalidatie van coronapatiënten, zijn experts het er over eens dat specialisatie op het gebied van longaandoeningen een sterke basis vormt om coronapatiënten te kunnen begeleiden in hun revalidatietraject. Inmiddels zijn ruim 800 Chronisch ZorgNet therapeuten die gespecialiseerd zijn inlonhgaandoeningen, verspreid door heel Nederland te vinden op onze Zorgzoeker. Longtherapeuten die niet zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet kunnen ook coronatherapeut worden, mits een basisscholing longaandoeningen is gevolgd.

Om aanvullende expertise te verkrijgen op het gebied van corona is een e-lernig module opgezet, met achtergrondinformatie over het virus en de focus op de behandeling van coronapatiënten door de fysiotherapeut. De e-learning module is o.a. gebaseerd op de kennis vanuit het REACH-project en op het recent uitgebrachte European Respiratory Society-expert adviesdocument. Aangezien de kennis en ervaring over corona nog volop in ontwikkeling is, worden de coronatherapeuten up-to-date gehouden via webinars die ingaan op de recente ontwikkelingen, inzichten en ervaringen vanuit het veld.

Gezien het brede spectrum van problematiek waar coronapatiënten mee in aanraking komen, zorgt elke coronatherapeut voor een multidisciplinair netwerk. Er worden in de buurt van de eigen praktijk, dus in de woonomgeving van de patiënt, korte communicatielijnen gelegd naar diëtetiek en ergotherapie. Vanzelfsprekend is ook de samenwerking met de huisarts van groot belang.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl