Samenwerking Sparta Nova

DePraktijk brengt via SpartaNova de standaard in Preventie, Rehab en Training.

Over SpartaNova
SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en VUB. Hun missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen, door de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters te vertalen in een tool voor experts. 

Via partnerships met academische partners kan SpartaNova continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat het platform voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt.

Prevention

  • Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen uw sport
  • Volg een persoonlijk trainingsprogramma met foto en video
  • Ontdek ons netwerk en maak een afspraak met een van onze SpartaNova experts.

Hoe goed ken je je eigen zwakke punten - en wat kan je eraan doen? Op basis van een korte of uitgebreide sportspecifieke screening zal de SpartaNova Expert van DePraktijk een letselrisicoprofiel opmaken en je adviseren over de beste manier om te trainen en je risico te verminderen. Log in op je eigen online account, zoek je risicoprofiel en trainingsprogramma op en communiceer met je expert. Elke risicofactor die getest wordt kan thuis bijgetraind worden met een minimum aan materiaal.

Rehab

  • Veilige sporthervatting na een letsel
  • Testing gebaseerd op het nieuwste onderzoek over letselspecifieke revalidatie
  • Directe communicatielijn met de fysiotherapeut tijdens je revalidatie

Een letsel oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe frustrerend het is om nadien terug op niveau te raken. Onze rehab module helpt je je favoriete sport te hervatten op een veilige manier en vermindert de kans op een nieuwe tegenslag. Met duidelijke rapportering van je vooruitgang, evidence-based testing en de juiste oefeningen ben je snel weer op het goede spoor, vol vertrouwen en met een optimale conditie.  

Monitoring

  • Verzamel je eigen baseline in een periode waarin je op je best bent
  • Geef feedback aan de trainer over je trainingsbelasting
  • Voorkom overtraining door je trainingsregime aan te passen

Je zorgt voor je lichaam - maar hoe goed zit  je mentaal? Door dagelijks online input te geven over je training krijgt je trainer een heads-up voordat je overtraind raakt. Het is veel makkelijker om het wat rustiger aan te doen dan om te herstellen, dus een aangepaste trainingsbelasting kan je erdoorheen te helpen.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl