Zo werkt het in de praktijk

Uw eerste bezoek
U heeft geen verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt. 
Er volgt dan een intakegesprek met een van de fysiotherapeuten.Tijdens dit gesprek probeert de therapeut inzicht te krijgen in uw klachten en voert vervolgens een onderzoek uit naar deze klachten. Voor het kiezen van de juiste behandeling is het noodzakelijk om te weten wat uw klachten heeft veroorzaakt of nog laat voortduren.
Op basis van dit gesprek en het onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Als blijkt dat de therapeut meer informatie nodig heeft, zal alleen met uw toestemming contact worden opgenomen met uw arts. Indien u akkoord gaat met het behandelplan zal aansluitend de eerste behandeling plaatsvinden.

Wat brengt u mee

 • De verwijzing van huisarts of medisch specialist. (indien van toepassing)
 • Legitimatiebewijs: paspoort, rijbewijs of ID
 • Een handdoek of badlaken
   

Wat verwachten wij van u
Een actieve deelname aan het behandelplan. Een actieve deelname bevordert het herstelproces. De behandelende therapeut van DePraktijk vormt slechts uw begeleider in dit herstelproces.
Het nakomen van de gemaakte afspraken. Mocht u een afspraak niet na kunnen komen, dan dient deze uiterlijk 24 uur voor de behandeling afgezegd te worden. Bij het niet afzeggen of afzeggen binnen 24 uur voor de afspraak wordt 100% van het tarief van de voorgenomen behandeling in rekening gebracht, wanneer in de gereserveerde tijd geen andere patiënten kunnen worden behandeld.
In geval van geplande afwezigheid van uw therapeut door vakantie of nascholing, wordt voor waarneming gezorgd. Ook als uw therapeut u onverwachts niet kan behandelen, wordt indien mogelijk voor waarneming gezorgd. Mocht dit niet lukken, bellen we u z.s.m. op om uw afspraak te verzetten. U bent natuurlijk vrij om ervoor te kiezen om uw behandeling pas te vervolgen als uw fysiotherapeut weer aanwezig is.
 
Voordelen DePraktijk

 • Altijd die therapie die het beste bij uw klachten past
 • Geen wachtlijst – afspraken zijn binnen twee werkdagen in te plannen, mits u beschikbaar bent op de door ons aangeboden tijden
 • Naast fysiotherapie bieden wij diverse trainingsmogelijkheden
 • Keurmerk en Zorg1 praktijk.
 • Voorkeursleverancier Achmea, CZ , Menzis en VGZ.
 • Contracten met  bijna alle zorgverzekeraars.
  Klik hier om onze volledige praktijkfolder te downloaden.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl