EPTE® Percutane Electrolyse 

Wat is EPTE en hoe werkt het?
Percutane Electrolyse (EPTE®) is een innovatieve behandelvorm voor de behandeling van chronische tendinopathieën (peesontsteking). De behandeling duurt kort, is efficiënt en wordt uitgevoerd met minimale pijn voor de patiënt.

Praktisch gezien bestaat de EPTE therapie uit enkele behandelsessies waarbij een acupunctuur- of dry needle-naald onder echogeleiding naar het aangedane gebied gebracht. Door het EPTE apparaat wordt met een lage intensiteit de elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel.

Wat zijn de voordelen van EPTE®?
Het beschadigde weefsel wordt direct behandeld.
Gezond weefsel wordt niet aangetast.
Groot slagingspercentage. Klinische studies en groeiende ervaring wijzen uit dat EPTE effectief is in een grote meerderheid van de tendinopathieën
De patiënt ervaart een klein prikje, dat nauwelijks of geen pijn doet.

EPTE® kan worden ingezet voor de behandeling van tendinopatieën van:

 • Supraspinatuspees (Schouderpees)
 • Patellapees (Kniepees
 • Achillespees
 • Tennis elleboog
 • Hielspoor

EPTE® wordt niet aanbevolen voor patiënten met:

 • Prothesen
 • PacemakersZwangerschap
  Kanker of o
 • cologische behandeling
 • Spataderen
 • Huidproblemen
 • Neurosensorische afwijkingen
   

Combinatie met oefenprogramma
Een EPTE behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm. De percutane electrolyse wordt idealiter gecombineerd met een daarop afgestemd oefenprogramma en andere behandelvormen zoals medical taping.

EPTE gecombineerd met functionele en gedoseerde belasting van de aangedane structuren leidt zelfs in chronische non-responsieve tendinopathieën vaak tot een aanzienlijke verbetering van de klachten.

Is er bewijs dat het werkt?
Uit fundamenteel onderzoek op dieren en mensen blijkt dat er verschillende gunstige fysiologische effecten optreden tijdens en na behandeling met EPTE.

Hoe lang duurt een behandelsessie?
Een behandelsessie duurt ongeveer 10 minuten, inclusief hygiënische en echografische handelingen en uitleg aan de patiënt.

Hoeveel behandelingen heb je nodig voor resultaat?
Er wordt aangeraden niet meer dan 4 tot 6 keer te behandelen met EPTE . Je streeft naar een significante pijnreductie binnen deze sessies. Chronische tendinopathieën kosten echter tijd om volledig pijnvrij te worden en dit dient ook uitgelegd te worden aan de patiënt. Het flankerend beleid met een gradueel opbouwend oefenprogramma kan dan worden doorgezet. EPTE geeft net die stimulus aan het weefsel die het herstelproces bevordert.

EPTE behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie en bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie zal deze zodanig vergoed worden.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl