Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Het team van DePraktijk adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of beweging. Bijvoorbeeld bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedsomloop, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. De klachten waarmee patiënten bij DePraktijk komen, variëren van pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen tijdens beweging. De aandoeningen kunnen ontstaan zijn tijdens het sporten, het uitoefeningen van werkzaamheden of door veroudering.

De behandeling
Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij de eerste afspraak wordt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten gevormd, door u eerst vragen te stellen en daarna gericht te onderzoeken. Op basis daarvan wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk. Wel werken de fysiotherapeuten van DePraktijk met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is ieder mens weer anders.

Iedere klacht is anders en ieder lichaam reageert anders. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Dit is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen de fysiotherapeuten van DePraktijk ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

Er worden ook preventieve adviezen en voorlichting gegeven. Door gerichte begeleiding leert u verantwoord en voldoende te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat goed is en wat problemen kan veroorzaken: dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen en gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en de fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl