Kaakfysiotherapie

Problemen in het kaakgewricht kunnen lokale klachten geven zoals pijn in het kaak- en oorgebied en problemen bij het openen en sluiten van de mond. Verder kunnen er klachten ontstaan in het hoofd en in de nek.

Soms kunnen deze klachten ook gepaard gaan met krakende en knarsende geluiden, oorsuisen en/of slikklachten. De oorzaak van al deze klachten kan liggen in het kaakgewricht zelf, bijvoorbeeld door het niet goed scharnieren van het gewricht of slijtage van het kaakgewricht. Ook kan de oorzaak liggen in de spieren van de kaak en/of nek. Deze kunnen te zwak zijn of juist veel te gespannen staan, waardoor een dysbalans bestaat tussen de twee kaakgewrichten. Deze dysbalans kan ook ontstaan door tandenknarsen, een verschil in het aantal tanden en kiezen aan weerszijden of orthodontie. Afhankelijk van de oorzaak bestaat de behandeling uit het opheffen van de beperkingen in het kaakgewricht en/of het trainen van de omliggende spieren middels oefeningen en massage.

afspraak maken

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl