Medische trainingstherapie

Deze therapievorm, ontwikkeld in Scandinavië, past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen preventie, therapie en revalidatie maatregelen. De medische trainingstherapie is geen fitness of fysiofitness. De medische trainingstherapie is een onderdeel van de manuele therapie. Waar de manuele therapie een scala aan manuele technieken toepast om de verminderde beweeglijkheid te herstellen is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren.

De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe. Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.Medische trainingstherapie is er voor iedereen, ongeacht het niveau van fitheid, gezondheid of leeftijd. Doelgroepen zijn mensen die willen trainen met de volgende doelen:

  • Rugtraining
  • Houdingscorrectie
  • Spierversterking
  • Conditie verbetering
  • Gewichtsbeheersing
  • Revalidatie na een blessure
  • Preventie Belastbaarheidverbetering bij bv. Arthrose, CARA, RSI etc. 

De behandeling
De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten. De medische trainingstherapie staat onder supervisie van een manueel therapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens wordt een oefenprogramma voor thuis opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt er een individueel trainingsprogramma samengesteld. Hiermee gaat u trainen in kleine groepjes, op vaste tijden, een of meerdere malen per week.

Er wordt altijd gestart met een introductie van 3 maanden. Hierin vindt de intake plaats, worden er een aantal lichaamsmetingen verricht, wordt een inspanningstest afgenomen, het oefenschema gemaakt en u wordt wegwijs gemaakt in het trainen.

PRIJSLIJST MFT-TRAINING
Introductiecursus (3mnd/1x per week): € 125
Introductiecursus (3mnd/2x per week): € 185
Maandkaart 1x per week: € 30
Maandkaart 2x per week: € 50

Betaling geschiedt per automatische incasso. Indien u geen automatisch incasso wenst dient u per jaar of per halfjaar vooruit te betalen.

afspraak maken

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl