Spinal Mouse Check

De Spinal Mouse is een wetenschappelijk onderbouwd (stralingsvrij) meetinstrument, waarmee de beweeglijkheid van de rug in kaart wordt gebracht. Het is een handgroot apparaat wat in verschillende houdingen over de rug van de patiënt bewogen wordt (van het einde van de nek tot het einde van de lage rug).

De resultaten van de meting worden in een grafiek gevisualiseerd en geven een betrouwbaar overzicht van de bewegingsbeperking van alle rugwervels.

De Mouse wordt langs de wervelkolom bewogen in verschillende lichaamshoudingen. Zo krijgen wij een beeld van de hoeken tussen iedere onderliggende en bovenliggende wervel en kunnen we zien hoeveel iedere wervel afzonderlijk beweegt tijdens het buigen en strekken. De ervaring leert dan dat er vaak op meerdere plekken tegelijk bewegingsbeperkingen zijn, die we zonder meetinstrument nooit had kunnen ontdekken. Ook overbeweeglijke delen van de rug komen hiermee duidelijk in beeld.

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl