Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en weer zo snel mogelijk hun sport willen hervatten. Maar ook voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sport te hervatten. Ook kunt u terecht bij de sportfysiotherapeuten van DePraktijk wanneer u wil weten hoe u zich zonder blessures kunt voorbereiden op bv. de marathon die u wil gaan lopen. Of wanneer u op dit moment wilt gaan sporten, hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma`s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft?

Er wordt een behandelplan en revalidatieschema gemaakt. Enerzijds op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Er wordt naar uw motoriek gekeken en de blessure die is ontstaan wordt geanalyseerd. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

De sportfysiotherapeuten van DePraktijk kunnen kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma`s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. De sportfysiotherapeuten van DePraktijk trainen u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

DePraktijk ondersteunt de paramedische verzorging van:

  • MTB club de Dauwtrappers
  • Race team AnsaGeoAdvies
afspraak maken

Bij DePraktijk in Wouw vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. DePraktijk is een moderne praktijk voor therapie en training, met deskundigen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en diverse andere specialisaties. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw naam en e-mailadres hieronder in.

Contact

De Praktijk Wouw
Roosendaalsestraat 28
4724 AC  Wouw

Telefoon: 0165-308150
Fax: 0165-308152
E-mail: info@depraktijkwouw.nl